Jemné noky
25 min.

Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaMuškátový květ
- 1lžičkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 250gramůMouka pšeničná hrubá
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
18 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
265 mg
Postup přípravy
- 1Mléko s máslem přivedeme do varu, přidáme sůl, muškátový květ a za stálého míchání vsypeme mouku. Na mírném ohni mícháme tak dlouho, až se těsto nelepí na stěny nádoby. Necháme částečně vychladnout.
- 2Potom do těsta vmícháme vejce a žloutek, promícháme dohladka a lžící namočenou ve vodě vykrajujeme noky. Zaváříme je do vroucí osolené vody a vaříme asi 5 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.