Jemné ragú v paštičkách z listového těsta

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
879 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
55 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařené telecí maso nebo jazyk nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, žampióny na plátky.
  • 2
    V hrnci zahřejeme 20 g másla a podusíme na něm cibuli a žampióny. Ochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem. Přidáme maso a jen krátce prohřejeme.
  • 3
    V jiném kastrolu zahřejeme zbytek másla, přisypeme mouku, zpěníme ji a pomalu, za stálého míchání ji rozředíme vývarem a vínem. Vše dusíme asi 10 minut.
  • 4
    Troubu předehřejeme na 200 °C. Maso a houby dáme do omáčky, dochutíme solí, pepřem, několika kapkami worcesteru a citrónovou šťávou.
  • 5
    Paštičky z listového těsta rozpečeme v troubě. Ragú naplníme do horkých paštiček a ihned podáváme.
  • 6

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.