Jemné ragú v paštičkách z listového těsta
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 250mililitrůHovězí vývar základní
- 100mililitrůVíno bílé
- 0,25lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 450gramůHovězí maso vařené
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500gramůListové těsto
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
879 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
55 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vařené telecí maso nebo jazyk nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, žampióny na plátky.
- 2V hrnci zahřejeme 20 g másla a podusíme na něm cibuli a žampióny. Ochutíme citrónovou šťávou, solí a pepřem. Přidáme maso a jen krátce prohřejeme.
- 3V jiném kastrolu zahřejeme zbytek másla, přisypeme mouku, zpěníme ji a pomalu, za stálého míchání ji rozředíme vývarem a vínem. Vše dusíme asi 10 minut.
- 4Troubu předehřejeme na 200 °C. Maso a houby dáme do omáčky, dochutíme solí, pepřem, několika kapkami worcesteru a citrónovou šťávou.
- 5Paštičky z listového těsta rozpečeme v troubě. Ragú naplníme do horkých paštiček a ihned podáváme.
- 6
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.