Jemné vafle s višňovou marmeládou
25 min.
Ingredience
- 150gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr krupice
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaPomerančová kůra
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 100gramůZakysaná smetana
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 200gramůMarmeláda višňová
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
20 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
827 mg
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme máslo s cukrem do pěny, přimícháme vejce, pomerančovou kůru, mouku, špetku soli, kypřící prášek do pečiva a nakonec zakysanou smetanu. Mísu s těstem zakryjeme utěrkou a necháme 30 minut odpočívat. Vaflovou formu vytřeme slunečnicovým olejem a nalijeme dovnitř těsto. Formu uzavřeme a pečeme asi 5 minut. Po upečení vafle servírujeme na připravené talíře, mažeme višňovou marmeládou a zdobíme neslazenou ušlehanou šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.