Jemný borůvkový koláč

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme máslo a dobře promícháme. Poté přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přilijeme mléko, špetku soli a na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    Těsto vlijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou, posypeme borůvkami a pečeme cca 50min.
  • 3
    Vychladlý koláč podáváme dozdobený šlehačkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.