Jemný borůvkový koláč
75 min.
Ingredience
- 60gramůCukr moučkový
- 150gramůMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 500gramůBorůvky
- 100gramůMáslo čerstvé
- 150gramůSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyVejce slepičí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
374 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
20 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme máslo a dobře promícháme. Poté přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, přilijeme mléko, špetku soli a na závěr zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
- 2Těsto vlijeme na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou, posypeme borůvkami a pečeme cca 50min.
- 3Vychladlý koláč podáváme dozdobený šlehačkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.