Jemný jarní salát s výhonky fazolí mungo
15 min.
Ingredience
- 3kusyCibulka jarní
- 21lžicKopr čerstvý
- 200gramůMungo klíčky
- Olejová zálivka
- 1lžičkaOlej olivový extra panenský
- 3lžičkyOmáčka sójová
- 0,5lžičkaOlej chilli
- Omeleta
- 2kusyVejce slepičí
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř bílý
- 0,5lžičkaOlej chilli
- 100gramůFarmářská šunka 96% masa
- 0,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
14 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Jarní očištěné cibulky a mladý kopr omyjeme. Cibulky i s natí pokrájíme na tenká kolečka, kopr posekáme nadrobno. Výhonky fazolí mungo v sítu promyjeme pod studenou vodou a necháme je okapat.
- 2V misce rozšleháme 2 čerstvá vejce, ochutíme je solí, pepřem a přimícháme 1/2 lžíce hladké mouky. V pánvi si rozehřejeme olej, na něm usmažíme omeletu z každé strany dozlatova. Když vychladne, nakrájíme překrojíme ji na 4 díly a nakrájíme tenké proužky. Plátky šunky pokrájíme na stejně široké proužky jako omeletu. Všechny připravené ingredience dáme do mísy, podle chuti je osolíme a zlehka promícháme.
- 3Připravíme si olejovou zálivku: v hrnečku dobře vymícháme olivový olej s chilli olejem a sójovou omáčkou. Salát v misce pokapeme olejovou zálivkou, znovu ho vidličkou promícháme.
- 4Salát podáváme vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.