Jemný šunkový řízek
30 min.
Ingredience
- 250gramůFarmářská šunka 96% masa
- 3lžíceOlej slunečnicový
- Těstíčko na obalení
- 500mililitrůMléko plnotučné
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceBrusinky
- 2špetkyPepř bílý
- 2špetkySůl
- 3lžíceMandle pražené solené
- 2lžíceŽampiony - sterilované
- 0,5kusJablka
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
551 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
36 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Žampióny a omyté sušené brusinky pokrájíme na velmi drobné kousky. Oloupané pražené slané mandle nastrouháme na mlýnku. Omyté oloupané jablko nastrouháme na hrubším struhadle.
- 2Připravíme těstíčko na obalení: do mísy nalejeme mléko, přidáme hladkou mouku a vejce. Směs rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Pak do těstíčka přimícháme všechny nastrouhané a pokrájené suroviny. Těstíčko dochutíme bílým pepřem a solí.
- 3V pánvi rozehřejeme olej. Dva plátky šunky silné 1-1.5cm obalíme v hustém těstíčku a osmažíme je dozlatova z každé strany. Šunkové řízky podáváme hned horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.