Jemný závin s hruškami
55 min.
Ingredience
- 320gramůMáslo čerstvé
- 2lžičkyOcet kvasný lihový
- 2lžíceCukr krupice
- 500gramůHrušky
- 1kusCukr vanilka
- 1špetkaCitronová kůra
- 1hrstHrozinky
- 2kusyVejce slepičí
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
28 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Do mouky nakrájíme máslo, přidáme vejce, ocet a cukr. Vše rychle zpracujeme.
- 2Těsto rozdělíme na dva díly a každý vyválíme na plechu na plát. Mezi pláty dáme oloupané, nakrouhané hrušky a posypeme je cukrem, citronovou kůrou a rozinkami. Těsto po okrajích dobře přitiskneme a povrch závinu potřeme 20 g rozpuštěného másla.
- 3Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.