Jemný závin s hruškami

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
28 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
3 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mouky nakrájíme máslo, přidáme vejce, ocet a cukr. Vše rychle zpracujeme.
  • 2
    Těsto rozdělíme na dva díly a každý vyválíme na plechu na plát. Mezi pláty dáme oloupané, nakrouhané hrušky a posypeme je cukrem, citronovou kůrou a rozinkami. Těsto po okrajích dobře přitiskneme a povrch závinu potřeme 20 g rozpuštěného másla.
  • 3
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.