Jemný zelný salát
20 min.
Ingredience
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
72 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Hlávku bílého zelí omyjeme a nožem rozřízneme na čtvrtky. Bude se nám lépe krájet. Ostrým nožem rozkrájíme na slabé plátečky. Máme-li robot na krouhání zelí, použijeme ho.
- 2Červenou cibuli pokrájíme najemno. Obojí smícháme, zakapeme vymačkanou citrónovou šťávou a osolíme. Čerstvý kopr si nasekáme na drobné kousíčky a přimícháme k zelí. Zakapeme panenským olejem a dáme vychladit.
- 3Takto upravený zelný salát je velmi vhodný ke grilovaným masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 3. 11. 2015
Jemný zelný salát
Příjemný zelný salát, kopru jsem měla malinko méně. Mám ráda spíš sladkokyselou chuť, tak jsem malinko přisladila, ale jen špetkou moučkového cukru. Ale to záleží na každém. Za mě palec nahoru.