Jerevanské smažené bochánky
40 min.
Ingredience
- 100mililitrůMléko polotučné
- 15gramůKypřicí prášek do pečiva
- 0,5lžičkaSůl
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůCukr krupice
- 250gramůMouka polohrubá
- 2lžíceVoda pitná
- 5lžicOlej rostlinný
- 60gramůCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
2 g
Cukr
64 g
Postup přípravy
- 1Ve vlažném mléce rozmícháme půl balíčku prášku do pečiva a sůl. Potom pečlivě utřeme do světlé pěny vejce s krupicovým cukrem, do kterého mléko s přísadami zamícháme, zvolna po malých dávkách přidáváme mouku a vypracujeme těsto, které necháme asi 10 minut odpočinout.
- 2Zatím připravíme cukrovou polevu utřením 60 g moučkového cukru se 2 lžícemi vřelé vody.
- 3Na pomoučeném vále rozválíme těsto na plát o síle 1,5 cm, ze kterého tvořítkem vykrajujeme kolečka o průměru 3-4 cm. Kolečka pak v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova osmažíme.
- 4Ještě teplá je potřeme cukrovou polevou a podáváme jako zákusek k dezertnímu vínu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.