Jerevanské smažené bochánky

40 min.

Ingredience

    • 100mililitrůMléko polotučné
    • 15gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 0,5lžičkaSůl
    • 3kusyVejce slepičí
    • 200gramůCukr krupice
    • 250gramůMouka polohrubá
    • 2lžíceVoda pitná
    • 5lžicOlej rostlinný
    • 60gramůCukr moučkový
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
617 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
2 g
Cukr
64 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve vlažném mléce rozmícháme půl balíčku prášku do pečiva a sůl. Potom pečlivě utřeme do světlé pěny vejce s krupicovým cukrem, do kterého mléko s přísadami zamícháme, zvolna po malých dávkách přidáváme mouku a vypracujeme těsto, které necháme asi 10 minut odpočinout.
  • 2
    Zatím připravíme cukrovou polevu utřením 60 g moučkového cukru se 2 lžícemi vřelé vody.
  • 3
    Na pomoučeném vále rozválíme těsto na plát o síle 1,5 cm, ze kterého tvořítkem vykrajujeme kolečka o průměru 3-4 cm. Kolečka pak v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova osmažíme.
  • 4
    Ještě teplá je potřeme cukrovou polevou a podáváme jako zákusek k dezertnímu vínu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.