Jeseter na houbách a bílém víně
40 min.
Ingredience
- 800gramůJeseter ruský
- 200gramůHříbky čerstvé
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 50mililitrůVoda pitná
- 150mililitrůVíno bílé
- 600gramůBrambory vařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
491 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
21 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěnu rybu vykucháme. Čerstvé hříbky nebo žampiony nakrájíme na tenké plátky.
- 2Do ohnivzdorné skleněné mísy, ve které jsme rozehřáli lžíci másla, vložíme rybu spolu s nakrájenými houbami, osolíme, zalijeme vodou a suchým bílým vínem a přiklopené vložíme do středně vyhřáté trouby.
- 3Dusíme 15-20 minut, do kastrolku opatrně slijeme šťávu a rybu uložíme do tepla. Šťávu uvedeme do varu, zahustíme ji moukou, smíchanou se lžící másla a na mírném ohni ji povaříme ještě asi 4 minuty. Omáčku pak sejmeme z ohně a zjemníme ji ještě lžící másla.
- 4Rybu rozdělíme na talíře, přidáme vařené brambory, porce přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.