Ježečky s mandlemi
50 min.
Ingredience
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1lžičkaLikér Maraschino (Maraska)
- 50gramůCukr moučkový
- 60gramůMandle
- 50gramůČokoláda hořká
- Na obalení
- Na zahuštění
- 50gramůCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
233 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme bílek, lžičku maraschinového likéru, cukr, najemno nastrouhané mandle a třeme do zhoustnutí. Přidáme strouhanou čokoládu a dle potřeby ještě cukr. Z tuhé hmoty vytvoříme kuličky, zastrčíme do nich očko zlaté niti a osušíme na pocukrovaném prkénku. Poté zlehka potřeme bílkem, obalíme v nasekaných mandlích a znovu necháme oschnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.