Jidáše
45 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 50gramůCukr krupice
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 70gramůMáslo čerstvé
- 42gramůDroždí
- 160mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- Na potření
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C.
- 2V míse utřeme máslo s cukrem do pěny a přimícháme žloutky. Přídáme prosátou mouku, sůl, kvásek a mléko. Vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které pod utěrkou necháme vykyout.
- 3Z vykynutého těsta krájíme kousky, z nich vyválíme střední válečky, stočíme do spirály a klademe na plech. Před vložením do trouby potřeme rozšlehaným vejcem. Jidáše pečeme dorůžova.
- 4Po upečení potřeme ještě horké jidáše medem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.