Jidáše

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
495 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C.
  • 2
    V míse utřeme máslo s cukrem do pěny a přimícháme žloutky. Přídáme prosátou mouku, sůl, kvásek a mléko. Vypracujeme hladké, nelepivé těsto, které pod utěrkou necháme vykyout.
  • 3
    Z vykynutého těsta krájíme kousky, z nich vyválíme střední válečky, stočíme do spirály a klademe na plech. Před vložením do trouby potřeme rozšlehaným vejcem. Jidáše pečeme dorůžova.
  • 4
    Po upečení potřeme ještě horké jidáše medem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.