Jidáše z medového těsta

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
19 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z droždí, cukru, trošky mouky a vlažného mléka připravíme kvásek.
  • 2
    Máslo i med mírně nahřejeme, utřeme se žloutky. Přidáme mouku, sůl, kvásek a vlažným mlékem zaděláme těsto, necháme vykynout.
  • 3
    Z těsta vyválíme plát silný asi půl centimetru, tvořítkem vykrajujeme kolečka, urovnáme je na pomaštěný plech, necháme znovu vykynout a rádýlkem na ně naznačíme mřížku. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a jidášky upečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova.
  • 4
    Vychladlé pomažeme medem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.