Jidáše z medového těsta
50 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 250mililitrůMléko polotučné
- 500gramůMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 1lžíceCukr krupice
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 30gramůDroždí
- 80gramůMed včelí
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
19 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
3 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Z droždí, cukru, trošky mouky a vlažného mléka připravíme kvásek.
- 2Máslo i med mírně nahřejeme, utřeme se žloutky. Přidáme mouku, sůl, kvásek a vlažným mlékem zaděláme těsto, necháme vykynout.
- 3Z těsta vyválíme plát silný asi půl centimetru, tvořítkem vykrajujeme kolečka, urovnáme je na pomaštěný plech, necháme znovu vykynout a rádýlkem na ně naznačíme mřížku. Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a jidášky upečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatova.
- 4Vychladlé pomažeme medem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.