Jidášky

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
396 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
18 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Utřeme do pěny máslo s cukrem, solí, 3 žloutky a nastrouhanou citronovou kůrou.
  • 2
    Přidáme vykynutý kvásek, mouku, mléko a vypracujeme jemné těsto, nesmí být příliš tuhé. Posypeme je moukou, přikryjeme ubrouskem a dáme kynout.
  • 3
    Z vykynutého těsta vyválíme plát o tloušťce 2 cm. Kulatou formičkou na koblihy vykrajujeme kolečka a rýhovacím kolečkem naznačíme mřížky.
  • 4
    Koláčky klademe ve větší vzdálenosti na plech, který jsme předem vymazali tukem. Necháme je chvíli kynout.
  • 5
    Před vložením do trouby je potíráme rozšlehaným žloutkem. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova.
  • 6
    Studené jidášky pokapeme medem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.