Jidášovy provázky
50 min.
Ingredience
- 200gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr moučkový
- 20gramůCukr vanilka
- 3kusyVejce slepičí
- 4lžíceZakysaná smetana
- 30mililitrůRum
- 550gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 3lžičkySkořice mletá
- 7decilitrůOlej slunečnicový
- 0,5špetkaSůl
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
45 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
960 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Při pokojové teplotě změklé máslo rozšleháme v misce spolu s cukrem, vanilkovým cukrem a trochou soli na hustou pěnu. Za stálého míchání přidáváme vejce a smetanu. Před dokončením šlehání vlijeme rum, prošleháme, vsypeme prosátou mouku s kypřícím práškem a 1 lžičku skořice. Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme v lednici odpočinout 25-30 minut. Následovně těsto přeložíme na pracovní plochu posypanou moukou. Z těsta vyválíme velký a dlouhý pás, nakrájíme ho na 20 cm dlouhé provázky, které ve středu přehneme a spirálovitě stočíme.
- 2Na velkou pánev nebo do hrnce vlijeme 7 dl oleje, aby jidášky v oleji plavaly a smažíme je po obou stranách. Upečené skládáme do síta, aby okapal přebytečný olej. Necháme mírně vychladnout, posypeme moučkovým cukrem smíchaným se zbylou skořicí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.