Jihoamerický chléb s quinoa

65 min.

Ingredience

    • 50gramůQuinoa
    • 2lžíceOlej slunečnicový
    • 1lžíceCukr krupice
    • 1,5lžičkySůl
    • 250gramůMouka pšeničná hladká
    • 200gramůMouka pšeničná tmavá chlebová předměřická
    • 1lžičkaDroždí sušené
    • 3,25decilitryVoda pitná
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
3 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
596 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozehřejeme pánev a na ni nasypeme quinou, přilijeme 1 dl vařící vody a vaříme asi 10 minut, dokud se semínka nerozdělí. Pánev odstavíme z ohně, quinou necháme zchladit a počkáme, až se všechna voda do ní vsákne.
  • 2
    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vychladlou quinou a 2,25 dl vody, pak přidáme olej, cukr a sůl. Obě mouky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Vše poprášíme droždím.
  • 3
    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
  • 4
    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme. V průběhu hnětení kontrolujeme hustotu těsta a v případě potřeby přilijeme vodu nebo přisypeme mouku.
  • 5
    Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.