Jihoamerický chléb s quinoa
65 min.
Ingredience
- 50gramůQuinoa
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 1lžíceCukr krupice
- 1,5lžičkySůl
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 200gramůMouka pšeničná tmavá chlebová předměřická
- 1lžičkaDroždí sušené
- 3,25decilitryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
3 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
596 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme pánev a na ni nasypeme quinou, přilijeme 1 dl vařící vody a vaříme asi 10 minut, dokud se semínka nerozdělí. Pánev odstavíme z ohně, quinou necháme zchladit a počkáme, až se všechna voda do ní vsákne.
- 2Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vychladlou quinou a 2,25 dl vody, pak přidáme olej, cukr a sůl. Obě mouky smícháme a směs přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Vše poprášíme droždím.
- 3Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
- 4Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a středně propečenou kůrku, a zapneme. V průběhu hnětení kontrolujeme hustotu těsta a v případě potřeby přilijeme vodu nebo přisypeme mouku.
- 5Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.