Jihočeské mandlové perníčky
35 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 13gramůKypřicí prášek do perníku
- 250gramůMandle
- 300gramůMed včelí
- 20gramůKoření perníkové
- 100gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžíceCitronová kůra
- Na vymazání plechu
- 60gramůHera
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Mouku spolu s kypřícím práškem do perníku prosejeme na vál. Přidáme pomleté mandle, med, perníkové koření, jemně nastrouhanou citrónovou kůru. Nakonec přidáme při pokojové teplotě změklé, na kousky nakrájené máslo. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které ihned rozválíme na moukou posypaném vále na plát, silný 5 mm.
- 2Formičkami s vánoční tematikou vykrajujeme různé tvary. Pokládáme je na Herou vymazaný plech. Pečeme v nahřáté troubě přibližně 10-15 minut. Po upečení necháme mírně vychladnout na plechu. Potom perníčky naskládáme na kovový rošt, kde je necháme vychladnout úplně.
- 3Perníčky uskladníme na chladné místo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.