Jihočeské mandlové perníčky

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
30

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
176 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku spolu s kypřícím práškem do perníku prosejeme na vál. Přidáme pomleté mandle, med, perníkové koření, jemně nastrouhanou citrónovou kůru. Nakonec přidáme při pokojové teplotě změklé, na kousky nakrájené máslo. Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které ihned rozválíme na moukou posypaném vále na plát, silný 5 mm.
  • 2
    Formičkami s vánoční tematikou vykrajujeme různé tvary. Pokládáme je na Herou vymazaný plech. Pečeme v nahřáté troubě přibližně 10-15 minut. Po upečení necháme mírně vychladnout na plechu. Potom perníčky naskládáme na kovový rošt, kde je necháme vychladnout úplně.
  • 3
    Perníčky uskladníme na chladné místo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.