Jihočeské masopustní koblihy
100 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hrubá
- 30gramůDroždí
- 70gramůCukr krupice
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaSůl
- 250gramůDžem meruňkový
- 3lžíceCukr moučkový
- 5lžicOlej slunečnicový
- 2,5decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
891 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
17 g
Sacharidy
166 g
Vláknina
3 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Mouku nasypeme do větší mísy, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přisypeme krupicový cukr, zalijeme trochou vlažného mléka a dáme na teplé místo kynout.
- 2Pak přidáme žloutky, sůl a zbylé vlažné mléko, vymícháme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
- 3Vykynuté těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše na plát o síle 1 centimetru.
- 4Z půlky těsta vykrajujeme kolečka o průměru přibližně 7 až 10 centimetrů. Na druhou polovinu těsta rozložíme kopečky džemu v počtu vykrojených koleček. Ta pak na džem položíme, okraje přitiskneme k spodní části těsta a vykrojíme naplněné koblihy, které opět necháme vykynout.
- 5V pánvi rozehřejeme olej a koblihy v něm pečeme z obou stran, až mají zlatavou barvu. Upečené necháme v sítu okapat od oleje, posypeme je moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.