Jihočeské masopustní koblihy

100 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
891 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
17 g
Sacharidy
166 g
Vláknina
3 g
Cukr
26 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku nasypeme do větší mísy, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přisypeme krupicový cukr, zalijeme trochou vlažného mléka a dáme na teplé místo kynout.
  • 2
    Pak přidáme žloutky, sůl a zbylé vlažné mléko, vymícháme hladké těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.
  • 3
    Vykynuté těsto rozválíme na pomoučené pracovní ploše na plát o síle 1 centimetru.
  • 4
    Z půlky těsta vykrajujeme kolečka o průměru přibližně 7 až 10 centimetrů. Na druhou polovinu těsta rozložíme kopečky džemu v počtu vykrojených koleček. Ta pak na džem položíme, okraje přitiskneme k spodní části těsta a vykrojíme naplněné koblihy, které opět necháme vykynout.
  • 5
    V pánvi rozehřejeme olej a koblihy v něm pečeme z obou stran, až mají zlatavou barvu. Upečené necháme v sítu okapat od oleje, posypeme je moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.