Jihočeský kapr na víně
40 min.
Ingredience
- 100gramůCitrony
- 1500gramůKapr obecný
- 70gramůTuk
- 30gramůSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 300mililitrůVoda pitná
- 2decilitryVíno červené
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
20 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
470 mg
Cukr
124 mg
Postup přípravy
- 1Očištěného kapra omyjeme a nasekáme na porce.
- 2Maso osolíme a na horkém tuku po obou stranách opečeme. Potom je mírně podlijeme vodou a vínem a podusíme.
- 3Šťávu ochutíme citronovou šťávou, přisolíme, zjemníme máslem a ještě krátce podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.