Jihomoravský vepřový guláš
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůVepřová plec
- 1lžíceSádlo škvařené
- 4kusyRajčata
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 0,75šálekHrášek
- 1lžičkaSolamyl
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 3kusyPaprikové lusky čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
31 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na sádle opečeme na kousky nakrájené maso, osolíme a přidáme jemně nakrájenou cibuli. Dusíme nejdříve bez podlévání, později mírně podléváme.
- 2K poloměkkému masu přidáme na proužky nakrájené papriky zbavené semen, oloupaná, nakrájená rajčata a hrášek. Vše dusíme do změknutí zeleniny.
- 3Zvlášť na másle dusíme na plátky nakrájené žampiony. Šťávu zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě a přidáme dušené žampiony.
- 4Vhodnou přílohou jsou smažené hranolky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.