Jitrnicové šátečky
45 min.
Ingredience
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůMléko polotučné
- 50mililitrůOlej slunečnicový
- 1kusVejce slepičí
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaCukr krupice
- 2lžičkyDroždí sušené
- 600gramůJitrnice domácí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
948 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
46 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
4 g
Cukr
967 mg
Postup přípravy
- 1Vlažné mléko, olej, vejce, sůl, cukr, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Poté těsto vyklopíme na pomoučený vál, jemně prohněteme a rozválíme na 0.5 cm silný plát, ze kterého vykrojíme malé čtverečky. Jitrnice vymačkáme ze střeva a naplníme jimi čtverečky. Konce spojíme a vytvoříme šátečky. Na plechu je necháme chvíli ještě kynout. Poté pečeme v troubě při 180 stupních Celsia 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.