Jitrnicové šátečky

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
948 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
46 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
4 g
Cukr
967 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vlažné mléko, olej, vejce, sůl, cukr, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Poté těsto vyklopíme na pomoučený vál, jemně prohněteme a rozválíme na 0.5 cm silný plát, ze kterého vykrojíme malé čtverečky. Jitrnice vymačkáme ze střeva a naplníme jimi čtverečky. Konce spojíme a vytvoříme šátečky. Na plechu je necháme chvíli ještě kynout. Poté pečeme v troubě při 180 stupních Celsia 25 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.