Jogurt s tykví po indicku
30 min.
Ingredience
- 1kilogramTykev
- 1kilogramJogurt bílý
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 2kusyChilli paprička zelená
- 1kusKoriandr čerstvý
- 1špetkaSůl
- 2lžičkyKmín římský
- 2lžíceZázvor celý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
105 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
5 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Tykev zbavíme slupky a najemno nastrouháme. V suchém hrnci ji povaříme, než tykev změkne. Následně ji přecedíme a necháme bokem vychladnout.
- 2Na pánvi bez oleje pražíme kmín, který následně nadrtíme. Zelené chilli nakrájíme společně se zázvorem. Jogurt smícháme s mletým chilli a nadrceným kmínem. Přidáme špetku soli.
- 3Tykev vyklopíme do servírovací mísy. Jogurt důkladně promícháme, naaranžujeme na něj chilli papričky, koriandr a zázvor. Necháme vychladit a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.