Jogurtová bábovka

65 min.
Česká republika

Ingredience

    • 200gramůCukr krupice
    • 200gramůJogurt bílý
    • 100mililitrůOlej stolní
    • 1kusKypřicí prášek do pečiva
    • 10kusůMandle
    • 3kusyVejce slepičí
    • 1kusCukr vanilka
    • 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
860 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
62 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
13 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Všechny přísady - cukr, jogurt, kypřící prášek do pečiva, mouku, olej a vejce smícháme v míse na polotekuté těsto.
  • 2
    Mandle spaříme a oloupeme.
  • 3
    Bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou, do každého záhybu formy dáme oloupanou mandli a zalijeme těstem.
  • 4
    Pečeme přibližně 45 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 13. 7. 2016
Jogurtová bábovka
Chuťově moc dobrá bábovka, jemná a vláčná. Mandle na upečené bábovce nebyly znát, ale to může být formou, z jiné formy by třeba lépe vynikly. Hodnotím kladně.
Anonymní uživatel
so 11. 2. 2017
Jogurtová bábovka
Vypadá jednoduše. Odpoledne upeču. Místo mandlí dám ořechy rovnou do těsta. Ale na kolik stupňů?
Anonymní uživatel
so 11. 2. 2017
Jogurtová bábovka
Já jsem pekla 15 minut na 180°C a pak na 150°C.
Anonymní uživatel
st 15. 2. 2017
Jogurtová bábovka
Děkuji. Už jsem to dala péct (než jsem si přečetla Vás komentář)... momentálně je to tam 25 min. na 180, takže stahuji :-) Voní hezky. Uvidíme, jak bude vypadat. Dala jsem dovnitř nakrájené vlašské ořechy, trochu rumu a poslední zbyteček těsta jsem obarvila kakaem, takže by měla být mramorovaná...