Jogurtová majonéza ze žloutků
10 min.
Ingredience
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceOlej rostlinný
- 50gramůJogurt bílý
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
72 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
6 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
3 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V misce rozmícháme žloutky se solí. Za stálého míchání po kapkách přiléváme olej a šleháme do zhoustnutí. Do směsi vmícháme postupně jogurt. Majonézu ochutíme citronovou šťávou a mírně osladíme. Používáme ihned po přípravě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.