Jogurtová omáčka s okurkou
10 min.
Ingredience
- 300gramůJogurt bílý
- 6gramůSůl
- 4gramyKmín římský
- 1gramKoriandr mletý
- 15gramůMáta
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 200gramůOkurka salátová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
62 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
3 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
666 mg
Cukr
920 mg
Postup přípravy
- 1Salátovou okurku oloupeme, rozřízneme, vyškrábneme semínka a zbytek nastrouháme nahrubo. Okurku vložíme do skleněné misky, přidáme bílý jogurt, ochutíme solí, římským kmínem, mletým koriandrem, zakápneme citronovou šťávou a nakonec přimícháme nadrobno posekané lístečky máty.
- 2Před podáváním necháme v chladu uležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.