Jogurtová zmrzlina s lesním ovocem

20 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
5 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
13 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ostružiny, maliny a jahody rozmixujeme na hladké pyré, které ještě protlačíme sítem, abychom z něj odstranili všechna semena.
  • 2
    Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Žloutek smícháme s jogurtem a zamícháme do ovocného pyré. Bílek odložíme.
  • 3
    Víno nalijeme do misky ze žáruvzdorného materiálu a posypeme želatinou. Necháme 5 minut stát, potom misku postavíme nad vroucí vodu a necháme želatinu rozpustit. Roztok nalijeme za stálého šlehání do ovocného pyré. Hmotu upravíme do nádoby a uložíme na 2 hodiny do chladničky.
  • 4
    Z bílku ušleháme tuhý sníh. Ztuhlou ovocnou směs vyjmeme z chladničky, vmícháme do ní sníh z bílků a vrátíme na další 2 hodiny zpátky do chladničky. Hotovou zmrzlinu upravíme do pohárů a zdobíme čerstvým ovocem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.