Jogurtová zmrzlina s lesním ovocem
20 min.
Ingredience
- 1hrnekJahody zahradní
- 1hrnekOstružiny
- 1kusVejce slepičí
- 1hrnekMaliny
- 2lžičkyŽelatina
- 0,75hrnekJogurt bílý
- 2decilitryVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
5 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
13 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Ostružiny, maliny a jahody rozmixujeme na hladké pyré, které ještě protlačíme sítem, abychom z něj odstranili všechna semena.
- 2Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílku. Žloutek smícháme s jogurtem a zamícháme do ovocného pyré. Bílek odložíme.
- 3Víno nalijeme do misky ze žáruvzdorného materiálu a posypeme želatinou. Necháme 5 minut stát, potom misku postavíme nad vroucí vodu a necháme želatinu rozpustit. Roztok nalijeme za stálého šlehání do ovocného pyré. Hmotu upravíme do nádoby a uložíme na 2 hodiny do chladničky.
- 4Z bílku ušleháme tuhý sníh. Ztuhlou ovocnou směs vyjmeme z chladničky, vmícháme do ní sníh z bílků a vrátíme na další 2 hodiny zpátky do chladničky. Hotovou zmrzlinu upravíme do pohárů a zdobíme čerstvým ovocem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.