Jogurtová zmrzlina s meruňkami

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
4 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
47 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Meruňky omyjeme, osušíme, rozpůlíme a vypeckujeme.
  • 2
    Do hrnce vložíme cukr a necháme ho zkaramelizovat, nesmí však zhnědnout. Zalijeme vínem a mícháme, až se cukr zcela rozpustí. Do tohoto sirupu vložíme meruňky, vaříme mírným varem 10 minut, poté meruňky vyjmeme.
  • 3
    Tvaroh smícháme s jogurtem, vanilkovým cukrem a třemi čtvrtinami karamelového sirupu. Hmotu dáme do zmrzlinového strojku a cca 15 minut ji mrazíme. Pokud nemáme strojek, vložíme směs do nádoby a necháme ji v mrazáku cca 2 hodiny.
  • 4
    Hotovou zmrzlinu dáme společně s meruňkami na talířky a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.