Jogurtová zmrzlina s meruňkami
35 min.
Ingredience
- 400gramůMeruňky
- 130gramůCukr krupice
- 300gramůJogurt bílý
- 250gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 3lžičkyCukr vanilka
- 0,25litrVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
4 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
2 g
Cukr
47 g
Postup přípravy
- 1Meruňky omyjeme, osušíme, rozpůlíme a vypeckujeme.
- 2Do hrnce vložíme cukr a necháme ho zkaramelizovat, nesmí však zhnědnout. Zalijeme vínem a mícháme, až se cukr zcela rozpustí. Do tohoto sirupu vložíme meruňky, vaříme mírným varem 10 minut, poté meruňky vyjmeme.
- 3Tvaroh smícháme s jogurtem, vanilkovým cukrem a třemi čtvrtinami karamelového sirupu. Hmotu dáme do zmrzlinového strojku a cca 15 minut ji mrazíme. Pokud nemáme strojek, vložíme směs do nádoby a necháme ji v mrazáku cca 2 hodiny.
- 4Hotovou zmrzlinu dáme společně s meruňkami na talířky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.