Jogurtové bochníčky
55 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 5gramůSoda jedlá
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5litrJogurt bílý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
10 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do mísy si dáme hladkou mouku, jogurt, 1 vajíčko, jedlou sodu, špetku soli a vypracujeme hladké tuhé těsto.
- 2Na pomoučeném vále znovu těsto prohněteme, rozdělíme na 4 části a vytvoříme 4 malé bochníčky, které položíme na olejem vymaštěný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě přibližně 30 minut při 175°C.
- 3Zlatohnědé jogurtové bochníčky podáváme jako přílohu k sýru, pečenému masu a zeleninovým salátům.
- 4
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.