Jogurtové řezy s jahodami
40 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 100gramůCukr krupice
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 55gramůSolamyl
- 40gramůMouka polohrubá
- 1špetkaSůl
- 150gramůJogurt bílý
- 500gramůJahody zahradní
- 125mililitrůMléko polotučné
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
30 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
4 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 12 bílky, 2 lžíce vody a 80 g cukru ušleháme do pevného sněhu, vmícháme 2 žloutky, 40 g Solamylu a mouku s práškem do pečiva.
- 2Plech pomocí pruhu alobalu zmenšíme na polovinu a vyložíme pečicím papírem. Naneseme na něj připravené těsto a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. Upečené těsto sloupneme z papíru, pokapeme citronovou šťávou a rozpůlíme.
- 3V mléce rozšleháme zbylý Solamyl, 20 g cukru, sůl, 1 žloutek a citronovou kůru. Necháme přejít varem. Ušleháme 1 bílek a spolu s jogurtem vmícháme do horkého krému. Krém necháme vychladit.
- 4Poloviny upečeného piškotu potřeme krémem, obložíme omytými jahodami a položíme na sebe. Na jahody navršíme šlehačku, povrch uhladíme a moučník necháme vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.