Jogurtové řezy s jahodami

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
30 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
4 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    2 bílky, 2 lžíce vody a 80 g cukru ušleháme do pevného sněhu, vmícháme 2 žloutky, 40 g Solamylu a mouku s práškem do pečiva.
  • 2
    Plech pomocí pruhu alobalu zmenšíme na polovinu a vyložíme pečicím papírem. Naneseme na něj připravené těsto a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. Upečené těsto sloupneme z papíru, pokapeme citronovou šťávou a rozpůlíme.
  • 3
    V mléce rozšleháme zbylý Solamyl, 20 g cukru, sůl, 1 žloutek a citronovou kůru. Necháme přejít varem. Ušleháme 1 bílek a spolu s jogurtem vmícháme do horkého krému. Krém necháme vychladit.
  • 4
    Poloviny upečeného piškotu potřeme krémem, obložíme omytými jahodami a položíme na sebe. Na jahody navršíme šlehačku, povrch uhladíme a moučník necháme vychladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.