Jogurtový chléb domácí
110 min.
Ingredience
- Příprava pečení
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 300lžicMouka pšeničná hladká T 650
- Těsto
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300gramůMouka žitná celozrnná
- 1lžičkaSoda jedlá
- 2lžíceCukr krystal
- 1lžičkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 450gramůJogurt bílý
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
6 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Příprava pečení: Pečící plech vymažeme lžící másla a vysypeme 2 lžícemi mouky, Na pomoučení válu odložíme 4 lžíce mouky a troubu připravíme k předehřátí na 190 °C.
- 2Těsto: V hlubší míse smícháme oba druhy mouky, jedlou sodu, cukr a lžičku soli. V bílém jogurtu rozšleháme jedno celé vejce a spolu s moučnou směsí vypracujeme hladké těsto,které by mělo být vláčné. Na pomoučeném válu z důkladně prohněteného těsta vypracujeme bochník kulatého tvaru, který nařízneme nožem do tvaru kříže, aby se těsto lépe propeklo. Připravený chléb přemístíme na připravený plech a pečeme ve vyhřáté troubě asi 40 minut do zlatohněda.
- 3Hotový domácí chléb necháme vychladnout na děrované podložce, aby z něj rovnoměrně vycházela pára. Tento domácí chléb servírujeme studený, rozkrájený na krajíce, buď jako slanou delikatesu, nebo jako obyčejný chléb k zeleninovým, sýrovým nebo masitým pokrmům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 31. 12. 2017
Jogurtový chléb domácí
Skvělé 😁