Jogurtový chléb domácí

110 min.
Evropa

Ingredience

  • Příprava pečení
  • Těsto
    • 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 300gramůMouka žitná celozrnná
    • 1lžičkaSoda jedlá
    • 2lžíceCukr krystal
    • 1lžičkaSůl
    • 1kusVejce slepičí
    • 450gramůJogurt bílý
    • 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
484 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
6 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
10 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava pečení: Pečící plech vymažeme lžící másla a vysypeme 2 lžícemi mouky, Na pomoučení válu odložíme 4 lžíce mouky a troubu připravíme k předehřátí na 190 °C.
  • 2
    Těsto: V hlubší míse smícháme oba druhy mouky, jedlou sodu, cukr a lžičku soli. V bílém jogurtu rozšleháme jedno celé vejce a spolu s moučnou směsí vypracujeme hladké těsto,které by mělo být vláčné. Na pomoučeném válu z důkladně prohněteného těsta vypracujeme bochník kulatého tvaru, který nařízneme nožem do tvaru kříže, aby se těsto lépe propeklo. Připravený chléb přemístíme na připravený plech a pečeme ve vyhřáté troubě asi 40 minut do zlatohněda.
  • 3
    Hotový domácí chléb necháme vychladnout na děrované podložce, aby z něj rovnoměrně vycházela pára. Tento domácí chléb servírujeme studený, rozkrájený na krajíce, buď jako slanou delikatesu, nebo jako obyčejný chléb k zeleninovým, sýrovým nebo masitým pokrmům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 31. 12. 2017
Jogurtový chléb domácí
Skvělé 😁