Jogurtový dort s ostružinami

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
699 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
28 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
3 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dortovou formu vymažeme 30 g másla, vysypeme hrubou moukou. Máslo (50 g) v mikrovlnné troubě rozpustíme a necháme mírně vychladnout. Žloutky s vanilkovým cukrem a pomerančovou kůrou metlou ušleháme do tužší pěny. Bílky vyšleháme do pěny, přidáme cukr a vyšleháme tuhý sníh, který vmícháme do žloutkové pěny. Přidáme rozpuštěné máslo, prosátou mouku, spolu s kypřícím práškem a vařečkou zlehka, ale důkladně, aby nám nezůstala na dně mouka, promícháme. Připravené těsto ihned vlijeme do dortové formy, vložíme do předehřáté trouby. Při 170°C teplotě pečeme 35 minut.
  • 2
    Příprava krému: do kastrůlku vlijeme vodu, přidáme želatinu, kterou necháme 5-10 minut namočenou. Potom ji za stálého míchání povaříme skoro do bodu varu a stáhneme z ohně. Jogurt v misce smícháme s cukrem a 60 g ostružin. Přilijeme horkou želatinu. Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku a přimícháme ji do jogurtu.
  • 3
    Upečený korpus vytáhneme z trouby, necháme vychladnout. Následovně ho vyklopíme z dortové formy, kterou vymažeme olejem, posypeme cukrem. Korpus vrátíme zpátky do formy. Poté korpus potřeme připravenou náplní, vložíme na 4 hodiny do lednice vychladnout a zatuhnout.
  • 4
    Nakonec sundáme dortovou formu, povrch dortu ozdobíme ostružinami, polijeme čokoládovou polevou. Ostrým nožem namočeným v horké vodě, krájíme na úhledné porce. Servírujeme na jednotlivých mělkých talířích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.