Jogurtový koláč s lesním ovocem a drobenkou

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lesní ovoce - borůvky a jahody promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme je okapat.
  • 2
    Pak si připravíme drobenku: v míse nejdříve promícháme hrubou celozrnnou mouku s třinovým cukrem a máslem. Poté pomocí prstů směs promneme tak, že se vše spojí na jemnou drobenku. Koláčovou formu si vytřeme máslem (1/2 lžíce) a vysypeme hladkou celozrnnou moukou. Troubu si předehřejeme na 175°C.
  • 3
    Do mísy prosejeme hladkou celozrnnou mouku s kypřícím práškem do pečiva. Přidáme k ní bílý jogurt, zakysanou smetanu, jemný třtinový cukr, strouhaný kokos a vejce. Vanilkový lusk podélně rozřízneme ostrým nožem a všechna zrníčka seškrábneme do mouky. Směs na těsto důkladně promícháme a nalijeme do připravené koláčové formy. Povrch těsta posypeme lesním ovocem, posypeme ho drobenkou a dáme do středu trouby péct. Koláč pečeme dozlatova přibližně 35 minut . Upečený koláč poznáme podle toho, že má okraje mírně zlatohnědé, a když do těsta píchneme špejlí, zůstane čistá.
  • 4
    Upečený koláč necháme vychladnout, pak ho nakrájíme na porce a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.