Jogurtový koláč s lesním ovocem a drobenkou
55 min.
Ingredience
- Lesní ovoce
- Těsto
- 200gramůMouka celozrnná špaldová
- 2špetkyKypřící prášek do pečiva
- 6lžicSmetana zakysaná 11%
- 300gramůJogurt bílý
- 120gramůCukr třtinový
- 2lžíceKokos - mletý (Kopra)
- 1kusVejce slepičí
- 1kusVanilkový lusk
- 0,5lžíceMáslo
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
138 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Lesní ovoce - borůvky a jahody promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme je okapat.
- 2Pak si připravíme drobenku: v míse nejdříve promícháme hrubou celozrnnou mouku s třinovým cukrem a máslem. Poté pomocí prstů směs promneme tak, že se vše spojí na jemnou drobenku. Koláčovou formu si vytřeme máslem (1/2 lžíce) a vysypeme hladkou celozrnnou moukou. Troubu si předehřejeme na 175°C.
- 3Do mísy prosejeme hladkou celozrnnou mouku s kypřícím práškem do pečiva. Přidáme k ní bílý jogurt, zakysanou smetanu, jemný třtinový cukr, strouhaný kokos a vejce. Vanilkový lusk podélně rozřízneme ostrým nožem a všechna zrníčka seškrábneme do mouky. Směs na těsto důkladně promícháme a nalijeme do připravené koláčové formy. Povrch těsta posypeme lesním ovocem, posypeme ho drobenkou a dáme do středu trouby péct. Koláč pečeme dozlatova přibližně 35 minut . Upečený koláč poznáme podle toho, že má okraje mírně zlatohnědé, a když do těsta píchneme špejlí, zůstane čistá.
- 4Upečený koláč necháme vychladnout, pak ho nakrájíme na porce a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.