Jogurtový koláč ze dvou těst
70 min.
Ingredience
- 24gramůCukr vanilka
- 130gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 50gramůHrozinky
- 225gramůCukr moučkový
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 12gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 100mililitrůČaj zelený
- 250mililitrůJogurt bílý
- 50gramůOřechy vlašské
- 2kusyVejce slepičí
- 500mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
29 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
2 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Jogurt necháme 60 minut okapat na sítě s pruhem propustné látky.
- 2Hrozinky namočíme do čaje a necháme louhovat.
- 3Ze 150 g mouky, 75 g moučkového cukru, 12 g vanilkového cukru a 1 špetky soli vytvoříme směs, kterou promícháme se 100 g pokrájeného másla. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto, které vyválíme, přendáme do pečící formy a necháme odpočívat.
- 4Smícháme 30 g másla, 2 žloutky, 150 g moučkového cukru, 12 g vanilkového cukru. Přidáme mléko s rozpuštěnou maizenou, jogurt, ořechy a okapané hrozinky.
- 5Bílky vyšleháme v tuhý sníh, který opatrně vmícháme do jogurtového těsta. Celou směs nalijeme na těsto ve formě.
- 6Pečeme při 220 °C 50 minut.
- 7Upečený koláč necháme chladnout v troubě. Teprve až zcela vystydlý vyklopíme z formy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.