Jogurtový koláč ze dvou těst

70 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
600 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
29 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
2 g
Cukr
44 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jogurt necháme 60 minut okapat na sítě s pruhem propustné látky.
  • 2
    Hrozinky namočíme do čaje a necháme louhovat.
  • 3
    Ze 150 g mouky, 75 g moučkového cukru, 12 g vanilkového cukru a 1 špetky soli vytvoříme směs, kterou promícháme se 100 g pokrájeného másla. Vypracujeme hladké a nelepivé těsto, které vyválíme, přendáme do pečící formy a necháme odpočívat.
  • 4
    Smícháme 30 g másla, 2 žloutky, 150 g moučkového cukru, 12 g vanilkového cukru. Přidáme mléko s rozpuštěnou maizenou, jogurt, ořechy a okapané hrozinky.
  • 5
    Bílky vyšleháme v tuhý sníh, který opatrně vmícháme do jogurtového těsta. Celou směs nalijeme na těsto ve formě.
  • 6
    Pečeme při 220 °C 50 minut.
  • 7
    Upečený koláč necháme chladnout v troubě. Teprve až zcela vystydlý vyklopíme z formy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.