Jogurtový krém s rebarborou
30 min.
Ingredience
- 180gramůBílý jogurt
- 600gramůReveň (Rebarbora)
- 10mililitrůSirup malinový
- 1lžíceCitronová kůra
- 2lžíceCitrónová šťáva
- 200gramůCukr krupice
- 3lžíceSolamyl
- 100mililitrůSmetana ke šlehání
- 200mililitrůVoda pitná
- 1baleníVanilkový cukr
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
4 g
Cukr
67 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou rebarboru pokrájíme na špalíčky, v kastrole podlijeme vodou, přidáme cukr, sirup a citronovou kůru a zvolna pod poklicí rozdusíme doměkka.
- 2Pak zakapeme citronovou šťávou, vmícháme solamyl, krátce povaříme a za stálého šlehání necháme vychladnout.
- 3Vmícháme jogurt, do tuha našlehanou smetanu a vanilkový cukr. Krém necháme před podáváním důkladně vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.