Jogurtový krém s rebarborou

30 min.
Dánsko

Ingredience

    • 180gramůBílý jogurt
    • 600gramůReveň (Rebarbora)
    • 10mililitrůSirup malinový
    • 1lžíceCitronová kůra
    • 2lžíceCitrónová šťáva
    • 200gramůCukr krupice
    • 3lžíceSolamyl
    • 100mililitrůSmetana ke šlehání
    • 200mililitrůVoda pitná
    • 1baleníVanilkový cukr
Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
4 g
Cukr
67 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou rebarboru pokrájíme na špalíčky, v kastrole podlijeme vodou, přidáme cukr, sirup a citronovou kůru a zvolna pod poklicí rozdusíme doměkka.
  • 2
    Pak zakapeme citronovou šťávou, vmícháme solamyl, krátce povaříme a za stálého šlehání necháme vychladnout.
  • 3
    Vmícháme jogurt, do tuha našlehanou smetanu a vanilkový cukr. Krém necháme před podáváním důkladně vychladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.