Jogurtový parfait s třešněmi
25 min.
Ingredience
- 175gramůKompot třešňový
- 200gramůJogurt bílý
- 200gramůMascarpone
- 2lžíceCukr krupice
- 1lžičkaCukr vanilka
- 1lžícePomerančová šťáva
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2kusyŽelatina bílá plátky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
19 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
673 mg
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Kompotované třešně (12 ks necháme stranou) nakrájíme na kousky. Jogurt smícháme s mascarpone, cukrem, vanilkovým cukrem, nakrájenými třešněmi, citronovou a pomerančovou šťávou.
- 2Želatinu namočíme do studené vody na 10 minut, rozpustíme podle návodu a vmícháme do jogurtové směsi.
- 34 formičky na parfait (nebo šálky) opatříme manžetami z pergamenového papíru tak, aby vyčníval 3 cm přes okraj. Formičky naplníme připraveným krémem a dáme mrazit na 60 minut.
- 4Manžety odstraníme a parfait ozdobíme zbylými třešněmi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.