Jogurtový parfait s třešněmi

25 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
525 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
19 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
673 mg
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kompotované třešně (12 ks necháme stranou) nakrájíme na kousky. Jogurt smícháme s mascarpone, cukrem, vanilkovým cukrem, nakrájenými třešněmi, citronovou a pomerančovou šťávou.
  • 2
    Želatinu namočíme do studené vody na 10 minut, rozpustíme podle návodu a vmícháme do jogurtové směsi.
  • 3
    4 formičky na parfait (nebo šálky) opatříme manžetami z pergamenového papíru tak, aby vyčníval 3 cm přes okraj. Formičky naplníme připraveným krémem a dáme mrazit na 60 minut.
  • 4
    Manžety odstraníme a parfait ozdobíme zbylými třešněmi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.