Jogurtový pšenično-žitný chléb z domácí pekárny

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
3 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
15 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jogurt v míse rozšleháme s vodou.
  • 2
    Z domácí pekárny vyndáme pečící formu. Do formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu s jogurtem, přisypeme oba druhy mouky smíchané s kmínem. Uprostřed uděláme malý důlek a do něj přidáme droždí, které zakápneme medem. Do jednoho rohu formy nasypeme sůl.
  • 3
    Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro celozrnný chléb o váze 0,9 kg a středně propečenou kůrku.
  • 4
    V průběhu cyklu míchání zkontrolujeme hustotu těsta a v případě potřeby přilijeme vodu.
  • 5
    Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, chléb z ní opatrně vyklepneme a necháme ho na kuchyňském sítu vychladnout.
  • 6
    Chléb krájíme až několik hodin po upečení.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.