Jogurtový řecký koláč
60 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 1decilitrVoda pitná
- 250gramůJogurt bílý
- 150gramůMáslo čerstvé
- 250gramůSýr Čedar
- 2špetkySůl
- 400gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 350gramůSýr Eidam cihla 30%
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
811 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
49 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme těsto. V míse důkladně promícháme jogurt, vejce, mouku, špetku soli. Těsto hněteme a přidáváme podle potřeby vodu, aby bylo hladké. Z těsta vyválíme 3 pláty těsta, první dáme na dno, pomažeme rozpuštěným máslem a posypeme směsí sýrů. Stejně uděláme i další vrstvu a posledním plátem přikryjeme sýrovou vrstvu, uprostřed rozřízneme do kříže a pomažem zbytkem rozpuštěného másla. Pečeme ve středně vyhřáté troubě do zrůžovění asi 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.