Jogurtový sýr s bylinkami
20 min.
Ingredience
- 1350mililitrůJogurt bílý
- 2lžičkySůl
- 5kusůRajčata
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 5lžicOlej olivový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
123 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
617 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Jogurt osolíme a vlijeme do cedníku, vyloženého hustou látkou (mušelín nebo gáza), cedník s jogurtem umístíme nad nádobu, do které bude okapávat syrovátka. Necháme prokapávat přes noc. Vzniklý jemný sýr rozdělíme do malých mističek, které uložíme na 24 hodin do ledničky.
- 2Nasekáme bylinky – mátu, majoránku, estragon, na kolečka nakrájíme rajčata.
- 3Jednotlivé porce sýra vyklepneme z mističek, pokrájíme na kousky, které položíme na plátky rajčat. Podáváme posypané nasekanými bylinkami nebo mletou paprikou.
- 4Chceme-li sýr uchovat po delší dobu, necháme mističky s okapaným jogurtem v ledničce ještě 2 - 4 dny. Pak je naskládáme do sklenice, zasypeme bylinkami a zalijeme olivovým olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.