Jogurtový sýr s bylinkami

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
123 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
617 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jogurt osolíme a vlijeme do cedníku, vyloženého hustou látkou (mušelín nebo gáza), cedník s jogurtem umístíme nad nádobu, do které bude okapávat syrovátka. Necháme prokapávat přes noc. Vzniklý jemný sýr rozdělíme do malých mističek, které uložíme na 24 hodin do ledničky.
  • 2
    Nasekáme bylinky – mátu, majoránku, estragon, na kolečka nakrájíme rajčata.
  • 3
    Jednotlivé porce sýra vyklepneme z mističek, pokrájíme na kousky, které položíme na plátky rajčat. Podáváme posypané nasekanými bylinkami nebo mletou paprikou.
  • 4
    Chceme-li sýr uchovat po delší dobu, necháme mističky s okapaným jogurtem v ledničce ještě 2 - 4 dny. Pak je naskládáme do sklenice, zasypeme bylinkami a zalijeme olivovým olejem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.