Jogurtový závin

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
768 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
51 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, jogurtu a hery zpracujeme těsto. Rozdělíme je na dvě části a necháme v chladu odpočinout.
  • 2
    Potom těsto rozválíme na obdélníkovou placku, kterou dáme na plech.
  • 3
    Dno těsta, které budeme plnit, namažeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou, nastrouhanými jablky, cukrem, skořicí, rozinkami a drcenými ořechy. Zabalíme do závinu.
  • 4
    Potřeme máslem a upečeme ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 16. 10. 2015
Jogurtový závin
Toto úžasné těsto musím opravdu moc pochválit. Velice dobře se s ním pracuje, netrhá se, je prostě fajn. Já nedávám jablka přes celý rozválený plát těsta, ale jen v takovém pruhu a těsto pak z obou stran přehodím přes sebe a okraj těsta je dole. Když jsou šťavnatější jablka, dá se do nich přidat trochu vanilkového pudinku v prášku. Moc chválím a doporučuji vyzkoušet.🙂
Anonymní uživatel
pá 16. 10. 2015
Jogurtový závin
Ještě dodám, že jablek jsem dala více, než uvádí recept.