Jogurtový závin
55 min.
Ingredience
- 1lžíceStrouhanka
- 4kusyJablka
- 1hrstOřechy vlašské
- 1lžíceSkořice mletá
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
- 1hrstHrozinky
- 25dekagramůTuk Hera jedlý
- 30dekagramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůJogurt bílý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
768 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
51 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Z mouky, jogurtu a hery zpracujeme těsto. Rozdělíme je na dvě části a necháme v chladu odpočinout.
- 2Potom těsto rozválíme na obdélníkovou placku, kterou dáme na plech.
- 3Dno těsta, které budeme plnit, namažeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou, nastrouhanými jablky, cukrem, skořicí, rozinkami a drcenými ořechy. Zabalíme do závinu.
- 4Potřeme máslem a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
pá 16. 10. 2015
Jogurtový závin
Toto úžasné těsto musím opravdu moc pochválit. Velice dobře se s ním pracuje, netrhá se, je prostě fajn. Já nedávám jablka přes celý rozválený plát těsta, ale jen v takovém pruhu a těsto pak z obou stran přehodím přes sebe a okraj těsta je dole. Když jsou šťavnatější jablka, dá se do nich přidat trochu vanilkového pudinku v prášku. Moc chválím a doporučuji vyzkoušet.🙂
Anonymní uživatel
pá 16. 10. 2015
Jogurtový závin
Ještě dodám, že jablek jsem dala více, než uvádí recept.