Jugoslávské koláčky

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
759 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
36 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vál vsypeme hladkou mouku, špetku soli, přidáme máslo, cukr, žloutky a ve vlažném mléce rozdrobené čerstvé droždí. Vypracujeme těsto a necháme je vykynout na teplém místě. Těsto rozválíme na plát silný asi 1cm, potřeme nádivkou, srolujeme a nakrájíme na plátky. Koláčky pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. Příprava nádivky: Máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme omyté, nasekané rozinky, najemno nasekané ořechy, kakao a krupici. Vše dobře promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.