Jugoslávské koláčky
45 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr moučkový
- 30gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 175mililitrůMléko polotučné
- nádivka
- 100gramůMáslo čerstvé
- 100gramůCukr moučkový
- 1kusCukr vanilka
- 100gramůRozinky tmavé
- 100gramůOřechy vlašské
- 15gramůKakao
- 100gramůKrupice dětská
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
759 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
36 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
3 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Na vál vsypeme hladkou mouku, špetku soli, přidáme máslo, cukr, žloutky a ve vlažném mléce rozdrobené čerstvé droždí. Vypracujeme těsto a necháme je vykynout na teplém místě. Těsto rozválíme na plát silný asi 1cm, potřeme nádivkou, srolujeme a nakrájíme na plátky. Koláčky pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. Příprava nádivky: Máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme omyté, nasekané rozinky, najemno nasekané ořechy, kakao a krupici. Vše dobře promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.