Jurská pstruhová pěna
90 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 50gramůPórek
- 50gramůCeler bulvový
- 1litrVoda pitná
- 200gramůMáslo čerstvé
- 1kusCibule
- 5kusůVejce slepičí
- 100gramůMrkev kořen
- 1lžícePažitka
- 1kilogramPstruh
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 0,5litrMléko polotučné
- 0,3litrVíno bílé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1177 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
83 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Pstruhy vykucháme, odkostíme, stáhneme z kůže a uřízneme hlavy. Maso umeleme a postupně do něj vmícháme všechna celá vejce, dále žloutky, mléko, smetanu a okořeníme (solí, pepřem a kořením na ryby). Směs naplníme do máslem vymazaných pudinkových forem, přikryjeme alobalem a uvaříme ve vodní lázni, při teplotě trouby asi 160 stupňů, cca 40 minut. Hotové jídlo vyklopíme na předehřátou mísu.
- 2Mezitím uvaříme vývar - z rybích kostí a hlav, nadrobno nakrájené cibule, mrkve, pažitky, pórku a celeru - vaříme tak dlouho, aby se v něm zbytky ryb rozvařily. Vývar přecedíme přes jemné sítko a necháme vyvařit na poloviční množství, aby byl silnější.
- 3Potom vývar zjemníme smetanou, máslem, doplníme jemně nakrájenou pažitkou a dochutíme. Hotovou omáčkou přelijeme pěnové kopečky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 26. 7. 2017
Jurská pstruhová pěna
Udělám doma 😋