Kačamak se sýrem a škvarky
35 min.
Ingredience
- 1000gramůMouka kukuřičná
- 3litryVoda pitná
- 150gramůSýr balkánský
- 200gramůMáslo čerstvé
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 5,5lžicSůl
- 150gramůVepřové škvarky
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1046 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
39 g
Sacharidy
140 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce dáme vařit 3 litry osolené vody. Jakmile se voda začne vařit, nasypeme do ní celý 1 kg kukuřičné mouky, zmírníme teplotu a za stálého míchání uvaříme hustou kaši, která se odlepuje od stěn hrnce.
- 2Kaši nalijeme na máslem vymaštěný pekáč a nožem, který si namočíme do vody, kaši zarovnáme, posypeme pokrájenými škvarky, nastrouhaným sýrem a polijeme rozpuštěným máslem, do kterého jsme zamíchali sladkou mletou paprikou.
- 3Horký kačamak rozdělíme na porce a servírujeme jako samostatné jídlo nebo s miskou bílého jogurtu.
- 4
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.