Kačamak se sýrem a škvarky

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1046 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
39 g
Sacharidy
140 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce dáme vařit 3 litry osolené vody. Jakmile se voda začne vařit, nasypeme do ní celý 1 kg kukuřičné mouky, zmírníme teplotu a za stálého míchání uvaříme hustou kaši, která se odlepuje od stěn hrnce.
  • 2
    Kaši nalijeme na máslem vymaštěný pekáč a nožem, který si namočíme do vody, kaši zarovnáme, posypeme pokrájenými škvarky, nastrouhaným sýrem a polijeme rozpuštěným máslem, do kterého jsme zamíchali sladkou mletou paprikou.
  • 3
    Horký kačamak rozdělíme na porce a servírujeme jako samostatné jídlo nebo s miskou bílého jogurtu.
  • 4

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.