Kachna na čerstvém zázvoru a pivu
100 min.
Ingredience
- 50gramůZázvor celý
- 1lžičkaSůl
- 1kusCibule
- 2kusyJablka
- 500mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 2,5kilogramyKachna domácí
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
2111 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
197 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nahrubo, jablka zbavíme jádřinců, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Kachnu očistíme, osolíme a posypeme strouhaným zázvorem.
- 2Kachnu vložíme do pekáče s cibulí, vnitřek kachny vyplníme jablky, podlijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení kachnu poléváme výpekem, vpichujeme vidličku do boků, aby vyteklo sádlo. Po hodině poklici odstraníme a kachnu dopečeme, aby měla křupavou kůrku. Nezapomínáme přelévat výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.