Kachna na čerstvém zázvoru a pivu

100 min.
Evropa
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2111 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
197 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme nahrubo, jablka zbavíme jádřinců, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Kachnu očistíme, osolíme a posypeme strouhaným zázvorem.
  • 2
    Kachnu vložíme do pekáče s cibulí, vnitřek kachny vyplníme jablky, podlijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení kachnu poléváme výpekem, vpichujeme vidličku do boků, aby vyteklo sádlo. Po hodině poklici odstraníme a kachnu dopečeme, aby měla křupavou kůrku. Nezapomínáme přelévat výpekem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.