Kachna na medu se švestkovou omáčkou
120 min.
Ingredience
- 1500gramůKachna mražená
- 5gramůSůl
- 6lžicMed včelí
- 8lžicOmáčka sójová
- 50gramůSlanina vepřová
- 1kusCibule
- 240gramůPovidla švestková
- 100gramůHrozinky
- 20gramůCukr krupice
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
888 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
69 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
708 mg
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou kachnu omyjeme, osušíme a připravíme k pečení tak, že ji rozkrojíme na plocho a položíme na pekáč.
- 2Maso osolíme a potřeme marinádou, která se připraví ze sójové omáčky a medu. Kachnu vložíme do pekáče, podlijeme vodou a přiklopíme. Pečeme ve středně vyhřáté troubě, dokud není měkká. Během pečení podléváme šťávou z pečení a vodou. Kachnu můžeme potírat zbylou marinádou. Potom kachnu odkryjeme a dopečeme, aby měla barvu.
- 3Slaninu (nebo špek) pokrájíme na kostičky, přidáme k ní pokrájenou cibuli a polovinu hrozinek. Vše spolu krátce osmahneme. Po pár minutách krátkého smažení směs podlijeme malým množstvím vody, přimícháme švestková povidla a vaříme, dokud se vše nespojí.
- 4Vše rozmixujeme, přidáme druhou polovinu hrozinek, cukr, citron, sójovou omáčku, sůl podle chuti a necháme ještě chvíli povařit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.