Kachna na žampionech
100 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůTuk
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaKmín celý
- 1kusKachna mražená
- 250gramůŽampiony čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1943 kcal
Bílkoviny
66 g
Tuky
184 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme očištěnou, na porce rozdělenou a osolenou kachnu, okmínujeme ji, podlijeme a dusíme.
- 2Když je maso téměř měkké, přidáme na plátky nakrájené žampiony a zasmahneme je. Základ zaprášíme moukou, znovu zasmahneme, zalijeme teplou vodou, rozšleháme a povaříme. Nakonec přilijeme smetanu.
- 3Podáváme s houskovými knedlíky nebo s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.