Kachna pečená
145 min.
Ingredience
- 30gramůSůl
- 2gramyKmín celý
- 1litrVoda pitná
- 2000gramůKachna mražená
Počet porcí:
10Postup přípravy
- 1Kachny očistíme, opláchneme, mírně osolíme na povrchu i uvnitř, okmínujeme a vložíme do pekáče. Podlijeme vodou a po obou stranách dozlatova upečeme. Tučnější části během pečení napícháváme, aby se dobře vypeklo sádlo a kachny přeléváme výpekem, aby se maso nevysušilo.
- 2Upečené kachny vyjmeme z výpeku.
- 3Sádlo z výpeku slijeme, výpek zalijeme vařící vodou, krátce převaříme a procedíme. Potom do výpeku přidáme část vypečeného sádla.
- 4Při podávání podléváme jednotlivé porce šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.