Kachna pečená

145 min.
Česká republika
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
736 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
71 g
Vláknina
21 mg
Cukr
5 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachny očistíme, opláchneme, mírně osolíme na povrchu i uvnitř, okmínujeme a vložíme do pekáče. Podlijeme vodou a po obou stranách dozlatova upečeme. Tučnější části během pečení napícháváme, aby se dobře vypeklo sádlo a kachny přeléváme výpekem, aby se maso nevysušilo.
  • 2
    Upečené kachny vyjmeme z výpeku.
  • 3
    Sádlo z výpeku slijeme, výpek zalijeme vařící vodou, krátce převaříme a procedíme. Potom do výpeku přidáme část vypečeného sádla.
  • 4
    Při podávání podléváme jednotlivé porce šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.