Kachna pečená na valašský způsob

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
142 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jarní cibulky očistíme, omyjeme, nakrájíme i s natí na delší kousky. Pivo smícháme se sójovou omáčkou.
  • 2
    Kachnu omyjeme, osušíme, osolíme, dáme do mísy s pivem a sójovou omáčkou, alespoň půl hodiny ji necháme marinovat. Poté kachnu vyjmeme, necháme okapat, vložíme do pekáče s rozpáleným olejem a osmažíme ze všech stran do zlatova.
  • 3
    Polovinu jarních cibulek dáme dovnitř kachny, druhou polovinu prudce osmahneme v pekáči. Do pekáče přilijeme pivo se sójovou omáčkou a podle potřeby vodu, pekáč přikryjeme, kachnu dusíme. Přibližně za 20 minut ji otočíme a necháme ještě dalších 20 minut dusit. Během dušení ji občas přelijeme výpekem, pokud je třeba, přilijeme ještě trochu vody.
  • 4
    Měkkou upečenou kachnu naporcujeme a podáváme s knedlíkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.