Kachna pečená na valašský způsob
70 min.
Ingredience
- 1kusKachna domácí
- 5decilitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3lžíceOmáčka sójová
- 0,5kilogramCibulka jarní
- 1špetkaSůl
- 3decilitryVoda pitná
- 4lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
142 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
7 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Jarní cibulky očistíme, omyjeme, nakrájíme i s natí na delší kousky. Pivo smícháme se sójovou omáčkou.
- 2Kachnu omyjeme, osušíme, osolíme, dáme do mísy s pivem a sójovou omáčkou, alespoň půl hodiny ji necháme marinovat. Poté kachnu vyjmeme, necháme okapat, vložíme do pekáče s rozpáleným olejem a osmažíme ze všech stran do zlatova.
- 3Polovinu jarních cibulek dáme dovnitř kachny, druhou polovinu prudce osmahneme v pekáči. Do pekáče přilijeme pivo se sójovou omáčkou a podle potřeby vodu, pekáč přikryjeme, kachnu dusíme. Přibližně za 20 minut ji otočíme a necháme ještě dalších 20 minut dusit. Během dušení ji občas přelijeme výpekem, pokud je třeba, přilijeme ještě trochu vody.
- 4Měkkou upečenou kachnu naporcujeme a podáváme s knedlíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.