Kachna pečená s jarní cibulkou
140 min.
Ingredience
- 6kusůCibulka jarní
- 2lžíceCukr krupice
- 4lžíceOmáčka sójová
- 1lžičkaSůl
- 1decilitrVoda pitná
- 3lžíceSherry brandy
- 0,5lžíceZázvor celý
- 1decilitrZakysaná smetana
- 800gramůKachna mražená
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
759 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
70 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
584 mg
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Jarní cibulku očistíme, odkrojenou zelenou nať v délce 15 cm omyjeme, osušíme. Rozpustíme ve woku máslo, omahneme na něm pokrájenou cibulku, poté ji poprášíme cukrem a svaříme za stálého míchání s 2 lžícemi sójové omáčky. Osolíme, necháme vychladnout.
- 2Kachnu opláchneme a osušíme. Potřeme solí a pepřem zevnitř i zvenčí, odřízneme krk, naplníme jarní cibulkou - zelené stonky nati by měly trochu vyčnívat - a svážeme kuchyňskou nití.
- 3Do ohnivzdorné nádoby vložíme kachnu, po stranách rozmístíme drůbky, podlijeme máslem, na kterém se smažila cibulka a dáme na 120 minut péct do předehřáté trouby. Po 15 minutách přidáme vodu.
- 4Smícháme sherry, 2 lžíce sójové omáčky a strouhaný zázvor, tuto směs přilijeme do ohnivzdorné mísy po 30 minutách.
- 5Z hotové kachny odstraníme kuchyňskou niť, přendáme kachnu na podnos a dáme do tepla. Vypečenou šťávu prohřejeme, přidáme vodu, sebereme tuk a výpek smícháme se zakysanou smetanou. Osolíme a přidáme i zbylou sójovou omáčku.
- 6Pečenou kachnu podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.