Kachna pekingská

115 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1290 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
109 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
610 mg
Cukr
37 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    1,2 l vařící vody přelijeme kachnu. Osušíme ji a necháme několik hodin odležet.
  • 2
    Smícháme v misce med, sójovou omáčku, 6 dl vařící vody a promícháme. Směsí potřeme kachnu zvenku i zevnitř. Zbytek směsi si ponecháme. Kachnu necháme hodinu stranou, poté ji znovu potřeme a necháme zaschnout. Opakujeme tak dlouho, dokud máme směs.
  • 3
    Rozehřejeme v pánvi sezamový olej, přidáme omáčku hoisin, 2 dl vroucí vody a moučkový cukr. Necháme povařit cca 3 minuty. Tuto omáčku podáváme v palačinkách s kousky kachního masa.
  • 4
    V předehřáté troubě pečeme kachnu 30 minut. Poté ji obrátíme a pečeme 20 minut. Ještě jednou obrátíme a pečeme 20 minut, nebo dokud není křupavá.
  • 5
    Vyndáme ji a necháme 10 minut chladnout.
  • 6
    Dle návodu si ohřejeme palačinky, odřízneme z kachny kůži, pokrájíme maso na proužky a podáváme s palačinkami a omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.