Kachna pekingská
115 min.
Ingredience
- 1,8kilogramyKachna mražená
- 2litryVoda pitná
- 4lžíceMed včelí
- 2lžičkyOmáčka sójová
- 2lžíceOlej sezamový
- 1,25decilitryOmáčka Hoisin
- 125gramůCukr moučkový
- 4kusyPalačinky
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1290 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
109 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
610 mg
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 11,2 l vařící vody přelijeme kachnu. Osušíme ji a necháme několik hodin odležet.
- 2Smícháme v misce med, sójovou omáčku, 6 dl vařící vody a promícháme. Směsí potřeme kachnu zvenku i zevnitř. Zbytek směsi si ponecháme. Kachnu necháme hodinu stranou, poté ji znovu potřeme a necháme zaschnout. Opakujeme tak dlouho, dokud máme směs.
- 3Rozehřejeme v pánvi sezamový olej, přidáme omáčku hoisin, 2 dl vroucí vody a moučkový cukr. Necháme povařit cca 3 minuty. Tuto omáčku podáváme v palačinkách s kousky kachního masa.
- 4V předehřáté troubě pečeme kachnu 30 minut. Poté ji obrátíme a pečeme 20 minut. Ještě jednou obrátíme a pečeme 20 minut, nebo dokud není křupavá.
- 5Vyndáme ji a necháme 10 minut chladnout.
- 6Dle návodu si ohřejeme palačinky, odřízneme z kachny kůži, pokrájíme maso na proužky a podáváme s palačinkami a omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.