Kachna plněná ovocem pečená na pivu

105 min.
Evropa
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
117 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrušky a jablka omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky a vykrájíme jádřince, sloupnuté banány nakrájíme na plátky.
  • 2
    Kachnu očistíme, osolíme (i uvnitř), posypeme kmínem a vložíme na pekáč. Do břišní dutiny vložíme ovoce, kachnu podlijeme pivem, vložíme do předehřáté trouby a pod poklicí pečeme. V průběhu pečení kachnu přeléváme výpekem, vidlicí propícháme tučnější místa, aby vytékalo sádlo.
  • 3
    Zhruba po hodině odstraníme poklici a pečeme, až je maso měkké a kůrka křupavá.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.