Kachna plněná ovocem pečená na pivu
105 min.
Ingredience
- 1kusKachna domácí
- 1kusJablka
- 1kusHrušky
- 1kusBanány
- 700mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín celý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
117 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Hrušky a jablka omyjeme, rozkrájíme na čtvrtky a vykrájíme jádřince, sloupnuté banány nakrájíme na plátky.
- 2Kachnu očistíme, osolíme (i uvnitř), posypeme kmínem a vložíme na pekáč. Do břišní dutiny vložíme ovoce, kachnu podlijeme pivem, vložíme do předehřáté trouby a pod poklicí pečeme. V průběhu pečení kachnu přeléváme výpekem, vidlicí propícháme tučnější místa, aby vytékalo sádlo.
- 3Zhruba po hodině odstraníme poklici a pečeme, až je maso měkké a kůrka křupavá.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.